Alle danskere bør spise fiskeolie

Fiskeolie - sardiner på dåse

Danskerne har brug for omega-3, men får det ikke nok gennem kosten. Heldigvis kan man købe kosttilskuddet fiskeolie, som mange danskere benytter sig af.

Danskerne får mere og mere fokus på sundheden. Hele samfundet generelt får faktisk mere og mere fokus på sundheden. Der går næsten ikke en dag, hvor du kan åbne en avis op, hvor der ikke er en eller anden artikel om sundhed. Nogle gange er det skræmmekampagner, andre gange er det rosende ord.

Skræmmekampagnerne går som regel ud på, at danskerne spiser for usundt og er for tykke, og slet ikke dyrker nok motion. Andre gange kan det næsten være omvendt, og der kan stå, at tendensen er ved at vende til det bedre. Alle disse artikler forblinder dog tit danskerne, og det er altså ikke så godt. De får det nemlig til at virke som om, at sundhed udelukkende er baseret på, om man er tyk eller ej. Sådan er sandheden dog slet ikke.

Det er klart, at det ikke er sundt at være overvægtig, det er der ingen tvivl om. Men bare fordi man er åleslank, så er det ikke ensbetydende med, at man har den sundeste krop. Kroppens sundhed bliver jo også baseret på, om de stoffer som kroppen har brug for, også er til stede inde i kroppen. Og sandheden er bare, at det hos langt de færreste er tilfældet. Vi danskere skal nemlig bruge mange forskellige mineraler, proteiner og fedtstoffer.

I dag spiser vi dog langt fra varieret nok til at få alt, hvad vi skal bruge, og det er jo ikke godt. Heldigvis findes der kosttilskud man kan få, og det kan være en fornuftig ting at overveje, om det ikke er det, som man skal prøve at bevæge sig hen i mod. En af de ting som danskerne absolut ikke får nok af er omega-3 fedtsyrer. Dette findes der dog heldigvis også kosttilskud til, og dette kaldes fiskeolie. Fiskeolie kan fås rent eller blandet op med andre sunde olier, som fx Zinzino Balance med olivenolie.

Godt for helbredet

Det er som nævnt tidligere ikke godt for kroppen, hvis den ikke har alt, hvad den skal bruge. Fiskeolie indeholder det vigtige omega-3, som er så vigtigt for kroppen at have. Det er nemlig blevet dokumenteret, at omega-3 er godt for helbredet. Dette drejer sig især om hjertesygdomme.

Man kan sagtens komme meget ind på helt præcist, hvordan fiskeolien virker når det kommer ind i kroppen, men med frygt for, at det bliver alt for teknisk, så er det vigtigste bare at slå fast, at det altså er godt for helbredet. Det kan som sagt være med til at forebygge hjertesygdomme, ligesom det også har vist sig at have en positiv effekt på leddegigt. Og det er vel noget som alle vi danskere kan blive enige om, at det lyder nu egentlig meget godt.

Kan da også nøjes med at spise almindelige fisk

Der er dog flere af danskerne, der har den holdning, at kunstige stoffer ikke er noget for dem. Hvis de skal have noget til kroppen, så skal det komme den naturlige vej. Altså gennem rigtig mad. Dette er en ærgerlig holdning, fordi det gør simpelthen bare, at mange ikke får de stoffer i kroppen som de skal have. Er man derimod villig til at have en ordentlig kost, så er det intet problem.

Omega-3 er nemlig let at få ind gennem kosten, hvis bare man ved hvordan. Man kan måske næsten regne ud, hvor det kommer fra, når det hedder fiskeolie. Det findes nemlig i mange forskellige fisk og skaldyr. Vil man derfor gerne have det ind naturligt gennem kroppen, så er det altså bare med at komme i gang. Skal man vide, hvor meget man gerne skulle have om dagen, så er det ret så simpelt lige at slå det op på nettet.

Be the first to comment on "Alle danskere bør spise fiskeolie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*