Erstat det mobile bredbånd med DSL forbindelsen derhjemme

Depositphotos_13483783_l-2015

Nu kan du lige så godt erstatte DSL forbindelse i hjemmet med det mobile bredbånd. Mobilt bredbånd er nemlig blevet så hurtigt, at det kan erstatte DSL forbindelsen. Undersøgelser lavet af testpersoner viser, at den typiske dansker faktisk godt kan udskifte DSL forbindelsen med det mobile bredbånd – både prismæssigt, hastighedsmæssigt og i forholdt til hvor meget forbindelsen kan klare.

Vælger man for eksempel 80 GB, kan bredbåndet lige så vel bruges som DSL-forbindelsen. Konklusionen er, at den typiske internetbruger (som altså ikke ser rigtig meget internet-TV eller spiller meget computer eller lignende) sagtens vil kunne erstatte DSL forbindelsen med det mobile bredbånd uden, at det vil få problemer i forholdt til hastigheden med videre. I følge Politiken kan selv udkantsdanmark følger med i hastighedskapløbet.

Hvad er fordelene ved det mobile bredbånd

Fordelene ved mobilt bredbånd er blandt andet, at du har adgang til nettet, når som helst, at du ønsker det. Det er smart, hvis du ønsker internet på togturen (hvis du for eksempel pendler til og fra arbejde eller skole) eller på en café. Det er også en fordel på studiet, hvis skolens internet er langsomt. Det mobile bredbånd kan også tages med i sommerhus, kolonihave, campingvogn eller lignende, hvor der typisk ikke er DSL forbindelse. Derudover er det i øvrigt ofte billigere end kabel bredbånd. Det mobile bredbånd kan tilmed fordeles blandt flere end én computer.

Det mobile bredbånd er alt i alt smart for dig, hvis du ønsker at tage din internet forbindelse med dig rundt. Det kræver blot en computer eller en tablet og USB modemmet. Dette er modsat hvad DSL forbindelsen kan klare, som kun fungerer derhjemme. Med en DSL-forbindelse betaler du tilmed sikkert for data til dit mobilabonnement, så du kan bruge internet, når du er uden for dit hjem.

Vær dog opmærksom på, at mobilt bredbånd ikke nødvendigvis er en god investering for dig, hvis du er storforbrugere af internet-TV eller spiller meget computer. Ved computerspil kan det mobile bredbånd gå hen og forværre spillet.

Hvordan fungerer mobilt bredbånd egentlig?

Mobilt bredbånd fungere på den måde, at når du køber mobilt bredbånd, får du et simkort med (ligesom til din telefon), som skal sættes i det USB modem, som enten følger med i købet eller som skal købes ved siden af, alt efter, hvor du køber det henne og hos hvem.

Modemmet er ikke særlig stort og kan tages med på tur. Modemmet skal sættes i computeren for at få internet. Når du gør dette bedes der om en PIN-kode som følger med ved købet af modemmet.

I modemmet sidder der en lille hukommelse, hvor der ligger et program, som automatisk installerer sig selv. Det er nu du skal indtaste den medfølgende kode. Det installerede program viser, hvor god dækning der er på det pågældende sted samt hvor meget data du bruger. Der er databegrænsning hos næsten alle udbyder af mobilt bredbånd i Danmark (kommer an på, hvad du har købt for) så det er en god ide at holde øje med, hvor meget data du får brugt. På den måde kan du også selv holde styr på, om du har for meget data eller måske skal have adgang til mere.

Hvor kan du købe mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd kan købes i udbydernes fysiske butikker eller på deres hjemmeside. Hos mange kan du selv vælge, om du kun vil have simkortet tilsendt eller både simkortet og USB modemmet samlet. Dette er smart, hvis du i forvejen har et modem derhjemme, hvilket rigtig mange har. Det er desuden ofte lidt dyrere også at skulle have et modem med i prisen.

Bredbåndsguiden har lavet en smart prissammenligning over de største udbydere. Det giver et godt overblik.

Be the first to comment on "Erstat det mobile bredbånd med DSL forbindelsen derhjemme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*