Investering i fast ejendomme er altid godt

Investering i fast ejendom_cytoguide.dk

På langt sigt er investering i fast ejendom altid godt. Finanstilsynet er dog i tvivl om, hvorvidt det skal ske for lånte penge. Derfor vil Finanstilsynet holde øje med bankerne og vurdere, om de har for store risikobetonede udlån i fast ejendom. Som mange er klar over, kan det være meget svært at få solgt sit hus, hvis det ligger i det såkaldte udkants Danmark. Dette hænger ikke kun sammen med den større tilflytning til storbyerne. Banker og realkreditinstitutter vil nemlig ikke løbe den risiko, der er ved at finansiere et hus på landet, hvorfor eventuelle købere kan få svært ved at optage de nødvendige lån. Dette giver dog ikke bankerne Finanstilsynet på nakken, tværtimod.

Finanstilsynets bekymring

Finanstilsynet er til gengæld bekymrede for de stigende husprisen andre steder i landet herunder især Århus og København, hvilket er grunden til, at de siden april har holdt øje med bankerne. Finanstilsynets direktør, Kristian Vie Madsen, forklarer, at de som udgangspunkt ikke er glade for de afdragsfrie lån, men at de hellere ser, at kunderne vælger de fast forrentede lån. Dette hænger sammen med, at kunderne i så fald stadig vil have råd til at bo i huset, selv om priserne falder. Han påpeger samtidig, at kunderne ved de afdragsfrie lån kan ende med et meget højt gældsniveau, hvor de ikke kan betale, hvis renten stiger. Dette udgør derfor en reel risiko for bankerne.

Budskabet

At priserne stiger er dog ikke et enestående fænomen. Priserne stiger nemlig over hele verden og ikke mindst i Europa. Samtidig taler man om oversolgte aktiemarkeder, kaotiske råvaremarkeder og truende renteforhøjelser, hvorfor budskabet fra Finanstilsynet er klart. Vil man foretage en langsigtet investering, er der intet bedre alternativ end fast ejendom. Den problematik, som Finanstilsynet på nuværende tidspunkt forsøger at belyse er dog, i hvilket omfang man vil tillade, at investeringerne sker for lånte penge.

Få styr på din økonomi – læg et budget

Mange forbinder budgetter med noget kedeligt og besværligt. Men hvis man mangler overblik over sin økonomi og gerne vil af med sine lån, kan budgetter være guld værd. I virkeligheden er det ret nemt at lægge et budget, og når først det er gjort, behøver man ikke tænke meget mere over det. Til at starte med skal man have skrevet alle de indtægter og udgifter ned, som man har gennem et helt år. Her er det vigtigt, at man også husker udgifter som forsikring, vægtafgift, betaling til kreditforening og andre udgifter, som kun skal betales få gange om året. Når man har et overblik over alle udgifterne, lægges de sammen og divideres med 12. På den måde finder man frem til, hvor meget ens gennemsnitlige månedlige udgifter er. Lån penge skal efter min anbefaling først ske, når et budget er lagt og man kender sine kontoers styrker og svagheder.

Opret flere kontoer

Det handler ikke kun om at få et overblik over sin økonomi og så lægge budgetskemaet i skuffen, det vigtigste er at kunne holde sit budget, så man ikke ender med overtræk og minus på kontoen. En god metode til at sørge for alt bliver betalt er at have flere kontoer. Her bør man som minimum få sin bank til at oprette en budgetkonto, som man har ved siden af sin lønkonto. Desuden vil en opsparingskonto aldrig skade, og vil man have styr på, hvor meget man bruger på mad og husholdningsprodukter, kan man desuden få lavet en forbrugskonto. Denne konto er især smart, hvis man bor sammen med en ven eller kæreste, som man ikke har fællesøkonomi med, men hvor man er fælles om mad og diverse. Begge sætter hver måned et fast beløb ind på kontoen og får hver sit hævekort, som så må bruges til mad og andet til hjemmet.

Det hele kører automatisk

Det kan virke uoverskueligt at skulle have så mange kontoer, men i virkeligheden er det med til at give et fantastisk overblik, og når det først er oprettet, kører det helt automatisk. Når budgettet er lagt, og man ved præcis, hvor mange udgifter man har hver måned, er det blot at sætte banken til at overføre pengene fra ens lønkonto til de andre kontoer. Herefter kan man tilmelde alle sine faste udgifter til PBS, så man slipper for rykkere på grund af for sent betalte regninger. På denne måde er man sikker på, at der hver måned bliver overført et fast beløb til budgetkontoen, hvor alle regningerne automatisk bliver betalt. Der overføres desuden et beløb til forbrugskontoen, så man ved, hvor meget man kan handle ind for, og måske bliver der også overført til opsparingen, så man får sparet penge sammen nærmest uden at tænke over det. De penge, der står tilbage på lønkontoen efter, der er blevet overført penge til diverse kontoer, er så de penge man har til sjov og ballade hver måned. Lettere og mere overskueligt bliver det ikke. Læs mere om gode grunde til at lægge et budget samt få hjælp her: https://www.bdk.dk/beboere/faa-hjaelp-til-din-oekonomi/laeg-et-budget-og-faa-styr-paa-oekonomien.aspx

Yderligere kilde:

http://finans.dk/finans/opinion/ECE7899558/Mursten-er-altid-godt-p%C3%A5-langt-sigt/

Be the first to comment on "Investering i fast ejendomme er altid godt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*