Hvor mange badmintonsko skal jeg have?

thumb_IMG_0016_1024

Som badmintonspiller er det vigtigt at kunne hurtigt fra punkt a til punkt b, en god badmintonsko er derfor et af de vigtigste stykker udstyr en badmintonspiller kan erhverve sig! En forkert type indendørssko eller en alt for slidt badmintonsko, er den hyppigste årsag til, skader blandt ungdomsspillere og motionister, så det er vigtigt at man holder sig opdateret på denne front. Det er vigtigt, at man skifter sine badmintonsko ud mindst en gang om året, hvis man spiller mere end 1 gang om ugen. Hvis man kun spiller 1 gang om ugen, kan ens badmintonsko godt i nogle tilfælde holde i op til 2 sæsoner – alt efter hvordan ens teknik er.

Hvis man spiller mere end 3 gange i ugen, skal der oftest flere par sko til, henover en sæson og måske endda flere par til af gangen. Hvis ens badmintonsko ikke når at tørre siden sidste træning og stadig er fugtige, når man tager dem på, så minimerer man livet for ens badmintonsko markant. Det er også vigtigt at huske på, at sko ikke bare er sko! Badminton er kendetegnet ved hurtigt benarbejde, mange retningsskift og mange spring, hvilket stiller store krav til skoene. En specifik badmintonsko er konstrueret så den tilgodeser netop disse behov hos spilleren. Når det så er sagt, så findes der mange forskellige badmintonsko, så man skal også tænke på, hvad ens behov er. Nogle spillere har brug for bedre kontakt til banen, mens andre har brug for mere støtte og stabilitet i deres badmintonsko, da de har nemmere ved at vride om.

Herudover skal man også overveje, at ens fødder ændrer sig hele tiden, SPECIELT når man vokser, man kan derfor ikke regne med, at bare fordi en model badmintonsko passede til ens fødder mens man var u13, også passer til ens fødder nu hvor man er blevet u15! Det er utrolig vigtigt at man tænker som en badmintonspiller, når man vælger sin badmintonsko, og ens vigtigste overvejelse er hvad har du brug for når du står på banen, stødabsorbering/støtte eller fart?

En badmintonsko skal forebygge skader og forbedre ens præstation på banen og det er derfor den bedste investering man kan gøre sig som badmintonspiller. En god tommelfingerregel, er at man hellere må skifte badmintonsko for tidligt, end når de er slidt helt ned! Hvis ens badmintonsko er slidt helt ned, er chancen for at få en skade markant højere og chancen for overbelastning i form af skinnebensbetændelse forøges væsentligt!

Jeg har besluttet mig for, at jeg skal have 2 par badmintonsko fordi jeg spiller mere end 2 gange om ugen. På den måde, forlænger jeg levetiden af badmintonskoene markant og jeg behøver derfor ikke udskifte dem til jul som jeg normalt plejer. Som oftest holder mine badmintonsko maks 6 måneder inden jeg skal have nye, dette er blandt andet på grund af slidtage på indersiden af min “ankerfod” og på tåspidsen af samme fod. Nogle gange kan skrammerne på skoen reddes med gaffatape eller med sportstape, flere af mine sko har lignet en mumie eller en patient på et hospital, fordi der var flere lag tape på dem.

Jeg har snart spillet i 10 måneder i begge mine badmintonsko og er først nu begyndt at føle, at de måske skal skiftes ud, det er en kæmpe forbedring i forhold til hvad jeg plejer. Det er en dyr investering i starten, men i den lange ende er den helt sikkert det værd! Jeg er super tilfreds med min beslutning om flere badmintonsko på samme tid og har helt sikkert tænkt mig, at fortsætte på denne måde, det fungerer for mig og jeg føler ikke det er så galt, ofte kan jeg finde mine badmintonsko på tilbud.

Be the first to comment on "Hvor mange badmintonsko skal jeg have?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*