Rejs til Calgary

calgary i canada

Hvis du overvejer at tage et roadtrip gennem Canada, eller på anden måde har planlagt at lægge vejen forbi den canadiske stat Alberta, bør du tage et smut til storbyen Calgary. Med lige lidt over en million indbyggere er Calgary en forholdsvis stor by, og er et meget populært turistmål. Især skisportsudøvere og turister på skiferie er blandt de mange besøgende hvert år, og med god grund.

Calgary ligger kun cirka 125km væk fra byen Banff, som er et yderst populært skiområde, også i staten Alberta. Calgary har desuden en bemærkelsesværdig historie inden for sportens verden- eksempelvis var byen den første canadiske by der fik lov til at afholde OL i 1988. Den olympiske park står selvfølgelig stadig den dag i dag, så hvis du interesserer dig for sport og er i Calgary, bør du overveje at anlægge et visit hos den olympiske park. Der er selvfølgelig mange andre grunde at tage til Calgary end for sportens skyld, og du behøves på ingen måde at hverken interessere dig for eller dyrke sport for at få noget ud af at besøge byen. Calgary byder desuden også på mange kulturelle, kulinariske og historiske oplevelser, og i byen findes en del attraktioner du helst ikke vil misse.

Turistattraktioner i Calgary

Som nævnt byder Calgary på en hel masse spændende attraktioner inden for både kultur, historie med mere. Et af de mest ikoniske turistmål i Calgary er Calgary Tower. Calgary Tower er et udsigtstårn, og er den højeste bygning i Canada uden for Toronto (som er Canadas største by). Tårnet er 191m højt, og fra udsigtsetagen har du rig mulighed for at skue ud over byen. På denne etage er der rundt i kanten installeret glasgulv, hvilket giver dig mulighed for at prøve at stå og kigge 191m direkte ned under dine fødder.

Over udsigtsetagen finder du en roterende restaurant, som drejer med en fart på en omgang i timen. Dette giver dig mulighed for at nyde udsigten over hele byen mens du nyder et måltid mad næsten to hundrede meter over jorden. Hvis du leder efter museumsoplevelser vil Calgary heller ikke skuffe dig. Byen byder nemlig både på et rumfartsmuseum og et videnskabsmuseum samt andre mindre museer, hvilket betyder der er noget for enhver interesse. Calgary Zoo kan bestemt også være et besøg værd, da det giver dig mulighed for at se lokale canadiske dyr du måske aldrig har set i en zoo hjemme i Danmark. Derudover tilbyder Calgary også et væld af shoppingcentre og outlets, så der burde være noget for enhver smag.

Calgary Stampede

Hvis der er noget Calgary er specielt kendt for er det den årlige rodeofestival der finder sted i byen. Hvert år i juli strømmer over en million turister til den canadiske by for at overvære Calgary Stampede som kalder sig selv for ”Det største udendørs show på jorden”. Festivalen byder på alle mulige former for aktiviteter og festligheder, heriblandt en af verdens største rodeoer, prærievognsræs, en stor parade, koncerter, konkurrencer og meget mere. Alt dette afholdes på en kæmpe festivalplads kaldet Stampede Park, hvor det er muligt at købe lokale kulinariske specialiteter som den typiske canadiske poutine, prøve vilde tivoliforlystelser samt at prøve lykken i en af de mange forskellige spilboder.

Mens Calgary Stampede står på er det ikke kun festivalpladsen der holder fest. Hele Calgary by deltager ved at byde ind med uddeling af gratis pandekager på gågaden, Stampede-fester og feststemning. Calgary behandler hele festivalen som en form for nationaldag, og derfor er det ikke ualmindeligt at se tjenere på restauranter og receptionister på hoteller gå klædt i typisk rodeotøj, som oftest indebærer cowboyjakke og –støvler samt en hvid Stetson.

Inspireret? Du finder flere gode rejseguides og spændende forslag til destinationer på AktivFerieRejser.dk og SyddanskTurisme.dk.

Be the first to comment on "Rejs til Calgary"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*