5 tips til at holde din hud sund og lækker i vintermånederne

Vi bliver hver evig eneste dag, også i vintermånederne, udsat for millioner af bakterier, som på en eller anden måde har en indflydelse på vores hud. Den kan blive tør, uren eller irriteret. Dette vil vi selvfølgelig gerne forhindre eller i det mindste forebygge og det er nu ikke helt umuligt i nutidens Danmark, hvor der blandt andet forskes med alverdens cremer.

Hvis du vil have en lækker og sund hud – både i vinter- og sommermånederne – så sæt dig ned med en kop te og læs følgende tips:

Kend din hudtype

Først og fremmest skal man kende sin hud, før man på bedste måde kan holde sin hud sund og lækker. Der er flere forskellige hudtyper og når man først kender sin hudtype, kan man arbejde ud fra den. Man kan have normal hud, tør hud, fedtet hud, kombineret hud og sensitiv hud. Dette kan være svært for sig selv af afgøre og derfor kan man få taget en hudanalyse – mange steder er det oven i købet også gratis.

Find den perfekte creme

Nu når man kender sin hudtype, kan man finde den perfekte creme, der passer til lige præcis ens hud. I vintermånederne har ens hud tendens til at blive tør på grund af vejret, så vi danskere benytter os generelt mere af forskellige cremer i disse måneder. Der er utallige cremer på markedet og det kan godt være som at lede efter en nål i en høstak, men man kunne for eksempel forsøge sig med et af produkterne fra Purely Professional, der blandt andet laver cremer, som kan bruges af alle slags hudtyper.

Spis det rigtige

Hvis man vil have en lækker og sund hud, både i vinter– og sommermånederne, skal man have en varieret og sund kost. Frugt, bær, grøntsager, fisk, te, æg og fuldkorn er blot nogle af de ting man med en god samvittighed kan indtage, selvfølgelig med måde ligesom med alt andet. Derudover er det en god idé at holde sig fra sukker, alkohol og salt, hvis man gerne vil opnå en smuk hud.

Det er vigtigt at indtage en masse vitaminer, særligt i vintermånederne, her er der selvfølgelig nogle ting der indeholder flere vitaminer end andre, f.eks. kan aronia bær anbefales, da de har et stort indhold af en masse gode og sunde vitaminer, der er særligt gode for dig i vintermånederne. Aronia bær smager ikke specielt godt, bare sådan, men man kan få mange lækre produkter, der er fyldt med aronia bær, f.eks. Aronia saft, aronia marmelade, aronia te, aronia musli, frysetørrede aronia bær og endda aronia blocher. Sørg for at indtage aronia bær eller ligneder dagligt, særligt i de lange vintermåneder, dette er også super godt for din hud.

Drik masser af vand

Man har hørt det tusindvis af gange, men det er altså utrolig vigtigt at drikke masser af vand og dette gælder ikke kun, når solen står på sit højeste. Vand har den effekt, at det fugter indefra, så hvis man ikke får nok at drikke, trækker kroppen væske fra huden, hvilket gør den utrolig tør.

Psykisk velvære

Der er utrolig mange kloge mennesker, som lover mirakler, hvis man bare følger deres råd, men det vigtigste er helt sikkert ens velvære. Hvis man går rundt og er stresset, kan det nemt ses på ens hud og ligesådan kan man se det, hvis man føler overskuelighed i ens liv. Ens psykiske velvære har en utrolig stor effekt på ens hud. Så et godt tip er: hvis man går rundt og er stresset, så skru lidt ned for tempoet og sæt noget afslappende musik på og tag én ting af gangen, så vil man hurtigt se en forandring på sin hud.

Be the first to comment on "5 tips til at holde din hud sund og lækker i vintermånederne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*