Derfor skal du blogge som ledig

Depositphotos_19553161_l-2015

At være uden arbejde er ikke ligefrem det sjoveste i verden. Nogle nyder det i de første uger og det er da også dejligt, når man pludselig har så meget fritid, men de fleste ender med at hade det ret så meget, fordi man ikke kan tjene sine egne penge og føler, at man ikke kan komme videre i livet.

Man føler sig fanget og ubrugelig og det er aldrig rart, når man går rundt med sådanne følelser. Selvom man sender et hav af ansøgninger, så giver det ikke pote og alt i alt, så er det ved at være ret så frustrerende. Der er brug for noget mere. At finde et arbejde handler i bund og grund om én ting: At sælge dig selv. Det betyder, at selve produktet skal være godt og det skal markedsføres på den helt rigtige måde, så folk ved det eksisterer.

Et godt produkt vil ofte tale for sig selv og et dårligt produkt kan man ofte markedsføre sig fra – det skal du også gøre. Men hvordan er det lige helt præcis man får solgt sig selv, når ansøgninger ikke virker? Jo, du skal have en blog.

Det smarte ved at blogge

Internettet er kommet for at blive og hvis man gerne vil ses i denne moderne verden, så er det altså på internettet, at det hele det foregår. Det betyder, at hvis du gerne vil sælge dig selv, så skal du lave en blog eller en hjemmeside, hvor du kan fortælle om, hvad det er du kan tilbyde. Det har været populært i de mange digitale brancher i flere år, men det kan bestemt også bruges i alle andre brancher.

Bloggen er en af metoderne, der nævnes af underviserne hos Kurserforledige.dk til at finde et job. Du gør opmærksom på dig selv for forskellige arbejdsgivere.

Det handler altså om, at man skal kunne vise og demonstrere, hvad det er man er god til. Når man blogger, så laver man nemlig materiale, som folk læser og deler, hvilket får opmærksomheden hen på dig. Jo flere folk der kender til dig, jo større er chancen også for et blog.

Det skal du blogge om

Nu tænker du sikkert, at du da ikke har noget at blogge om. Der tager du også helt fejl. Alle har nemlig noget at blogge om – ellers får de det ret hurtigt. Uanset din branche, så er der noget at blogge om. Hvis du f.eks. arbejder som tømrer, så kan du blogge om, hvordan man laver sit eget sofabord, bygge et hegn eller andre praktiske ting, som folk vil finde værdi i.

Alternativt hvis du f.eks. er advokat, så kan du blogge om forskellige sager og love. Mange advokater er blevet populære på, at de har skrevet blogindlæg omkring hvordan man f.eks. starter en forretning. Hvis du kan tilbyde noget, som har en eller anden værdi, så kan du få folk til at læse dine tekster og værdsætte dig, som en fagperson.

Få dit budskab ud til verden

Hvis man gerne vil bemærkes, så handler det jo meget simpelt om, at man skal ud med sit budskab til verden. Når det gælder en blog, så er der mange forskellige muligheder man kan bruge. De primære muligheder vil være, at du deler dit materiale på facebook og andre sociale medier, så du kan generere noget trafik. Derudover kan du også dele det på relevante fagfora, hvor folk diskuterer disse emner eller på anden måde reklamere for dit materiale.

Du handler om, at folk skal se, at du faktisk har nogle forskellige evner, så de kan ansætte dig. Du skal altså præsentere dig selv på nettet, men stadig give en værdi til modtageren, så de ikke kun kommer for at høre om dig.

 

Be the first to comment on "Derfor skal du blogge som ledig"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*