Find den rigtige webhosting

wordpress i en browser

Hvis du, ligesom så mange andre, har lyst til at lave en hjemmeside, er der nogle ting der er nødvendige at vide. Det er nemlig ikke lige så enkelt som i gamle dage, hvor man kunne man vælge en lyserød baggrund, have ét menu punkt, et stort billede af sig selv, og vupti, så havde man en hjemmeside. I dag tjener folk penge på at have deres egne hjemmesider; firmaer bruger dem til at komme bredt ud i verden, nogle deler opskrifter eller boligindretning og andre har blogs, der fortæller om løst og fast.

Det er altså vigtigt i dag at have en god idé til en hjemmeside, før man går i gang. Det er ikke længere nok at have en flot lyserød baggrund og et billede af sig selv. Man er nødt til at have et indhold af en hvis kvalitet, før folk gider besøge siden og det indebærer bl.a. at finde den rigtige webhosting.

Dårlig webhost giver ustabil hjemmeside

Når man har fundet på indholdet, så kommer man til det tekniske. Nu skal man nemlig til at finde den rigtige webhosting. Webhosting er den service der gør, at hjemmesiden fungerer og f.eks. ikke går ned når folk besøger hjemmesiden. Den service får man hos et firma, og de er så din hjemmesides sikkerhed for at dit site fungere.

Men søger man på webhosting, så får man naturligvis masser af reklamer for de forskellige sider der alle tilbyder den rigtige webhosting. Her er det vigtigt at være kritisk. Det hele falder jo tilbage på ens egen hjemmeside.

Med en dårlig webhost (ofte et resultat af et lidt for billigt webhotel) får du ingen support, men til gengæld masser af problemer (og det skulle jo gerne være omvendt). En ustabil side med en langsom indlæsning for brugerne betyder, at færre personer kommer ind på din hjemmeside og at dine placeringer i Googles organiske søgemaskine tilmed falder. Som virksomhed koster det penge – og har du en blog som privatperson er det kedeligt at se, hvordan den kun færre og færre besøgende får over en periode.

Flere kilder kan hjælpe dig med at finde kompetent dansk webhosting og webhoteller:

  • Trustpilot anmeldelser
  • Hjælp i Facebook-grupper som UngIværk og Iværksætter Netværk
  • Og hjælp på iværksætterfora som eksempelvis Amino

Pris for webhosting

Når der nu nævnes betaling, så skal det selvfølgelig understreges at der både findes gratis webhostings på nettet, såvel som de firmaer der tager betaling for deres ydelser. Gratis hosting finder du blandt andet hos Blog.dk, hvor du har mulighed for at oprette din egen blog og gratis udgive indhold, andre har mulighed for at læse. Udover at det er gratis er det også både hurtigt og nemt at komme i gang med.

Der er både fordele og ulemper ved gratis webhosting. For det første er de jo gratis og derfor kan man starte med at bruge dem, imens man ser om ens hjemmeside og ideen bag den er interessant for andre. Men ulempen kan være at de gratis webhosting udbydere ikke kan give den samme stabilitet som de der modtager penge for deres ydelser. De har trods alt et navn og en ydelse de skal leve op til, i højere grad end de gratis. Måske herfor kan det være en ide, om end efter en vis rum tid, at betale sig fra det, så man sikre sig man får den rigtige webhosting for ens hjemmeside.

Man skal dog huske at undersøge markedet for udbydere af webhosting, så man ikke betaler en overpris. Der er nemlig stor forskel på priserne, men der er også forskel på, hvor stor en trafik din hjemmeside har og hvad den mængde trafik så kommer til at koste hos de forskellige udbydere.

Så som altid når man skal købe et produkt, skal man altså holde øje med hvad man betaler for, i forhold til det produkt eller den ydelse man forventer at få, og den man får i sidste ende. Man skal opveje mulighederne hos de gratis og hos de betalingskrævende firmaer, men det er vigtigt at tage sig tid til at finde den rigtige løsning, så man er sikker på, man får den rigtige webhosting løsning.

Be the first to comment on "Find den rigtige webhosting"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*