Mange muligheder i købet af elevationsseng

seng

Elevationssenge – dine valg og vejledning

Til dig, der har planer om at skulle ud og investere i en ny seng, kan en elevationsseng anbefales – især hvis du tit burger din seng til andet end at sove i. Med en elevationsseng får du muligheden for at kunne hæve enten kun hovedenden eller både hoved- og fodende. Ved hævning af hovedenden kan du nemt finde en god stilling til at sidde og læse, eller hvad du ellers sidder med i din seng; med hævning af fodenden er det nemt at få benene opad i præcis den rigtige højde efter en lang dag og samtidig sidde behageligt.

At skulle købe en elevationsseng kan være en jungle at finde rundt i, og typisk vil det derfor være en stor fordel at benytte sig af den vejledning, der bliver tilbudt ved alle de forhandlere, der er fordelt i hele landet. Det er naturligvis kun dig selv, der ved, hvad er rigtigt for dig, og derfor er der også nogle ting, du kan undersøge og afgøre hjemmefra. En af tingen er størrelsen, som kun du eller I vil kunne afgøre. Dette afhænger jo af pladsen man har, men selvfølgelig også hvor mange, der skal bruge sengen.

Som den anden ting kan du overveje, hvordan madrassen skal være. Dette er dog typisk et punkt, hvor der skal bruges vejledning, da madrastypen afhænger af flere ting – blandt andet vægt, men også sengestørrelse og antal personer i sengen. Som tommelfingerregel siger man, at hvis man vejer over 90-95 kg, er det en god idé at vælge en madras med multi pocket fjedre og en fast fasthed. Der er dog nogle grænseområder på dette punkt, og dette er en af grunden til, at det er godt at have kompetent vejledning i baghånden.

Når man sidder derhjemme og diskuterer den nye seng, kan man benytte sig af den chat support, som rigtig mange forhandlere efterhånden tilbyder via deres hjemmeside. På denne måde kan ethvert spørgsmål hurtigt blive besvaret, og man slipper for at skulle ned i butikken og søge råd.

Hvad du selv må afgøre om din nye elevationsseng

Der er naturligvis også nogle ting, som du eller I selv er nødt til at afgøre. Dette handler blandt andet om features og ekstraudstyr. Som eksempel kan nævnes, at man til nogle modeller kan tilkøbe en sengegavl, hvis man ønsker det til sin nye seng. Derudover skal man også overveje, om man ønsker sig en seng, hvor der er hæve-/sænkefunktion i begge ender, eller det er nok, at der er i den ene ende.

Som ekstraudstyr, der for det meste købes sammen med modellen, kan blandt andet fås en trådløs fjernbetjening, hvilket er praktisk, da man så undgår at blive filtret ind i ledningen, og en dertilhørende lomme, så man ved, hvor fjernbetjeningen er. Til nogle modeller er også monteret en lampe under sengen, der tændes med et tryk på fjernbetjeningen – dette en smart om nattet, hvis man er nødt til at stå ud af sengen, man undgår nemlig at støde ind i diverse ting på vejen. Som en sidst ting er der i dag monteret madrasbremser på langt de fleste modeller, der, som navnet indikerer, bremser madrassen og forhindrer den i at glide rundt. Dette må siges at være yderst praktisk ved en elevationsseng, hvor madrassen jo netop risikerer at glide.

Be the first to comment on "Mange muligheder i købet af elevationsseng"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*