Riv selv det gamle køkken ned

Depositphotos_11204061_l-2015

Hvis man har besluttet sig for at investere og anskaffe sig et nyt køkken, er der nogen ting, man skal beslutte sig for, særligt hvis man er lidt økonomisk bevidst. For at få plads til det nye køkken, skal man selvfølgelig have det gamle væk først. Processen hvor man skal have det gamle ned, kan godt være ret fysisk hårdt, hvilket man selvfølgelig bør have i tankerne, når man kaster sig ud i projektet.

Det er ret hårdt og hvis man ikke er sikker på, man kan klare det, bør man kontakte nogen professionelle, der kan hjælpe til. Hvis man har mod på det, kan det dog være en glimrende beslutning, i hvert fald rent økonomisk, at rive sit eget køkken ned. Og at spare lidt udgifter på den konto er jo ikke dumt, når man så i stedet kan bruge pengene på et lidt federe køkken eller andre gode ting.

Hvis man kaster sig ud i det, skal man dog huske på, at være opmærksom på de el installationer der er. Man kan godt få dem flyttet, hvis det er et indædt ønske, men der bør man dog få noget hjælp fra en professionel elektriker, som har helt styr på det. Ellers kan det være en ide, blot at indrette det nye køkken efter de installationer, der allerede er i forvejen. I forhold til selve nedrivningen kan det godt være en meget svinende proces, der støver ualmindelig meget. Derfor skal man sørge for at få lukket døre rigtig godt af og være sikker på, at støvet ikke trænger ind i andre rum. Under nedrivningen, skal man dog også passe på, man ikke kommer til at røre ved nogen installationer eller andet, men er forsigtige, hvad det angår.

Sæt selv det nye køkken op

Efter man har overvundet det første step og har ryddet køkkenet fuldstændigt kommer nu det sjove, hvor man skal til at montere sit drømmekøkken. Det at sætte sit eget køkken op, er ikke den store videnskab, men man må heller ikke komme til at undervurdere denne proces, da nogen enkelte fejltrin, kan få køkkenet til at se virkelig uprofessionelt og amatøragtigt ud.

Alle kan lære at sætte et køkken op, men hele kunsten er dog, at få det til at se flot ud og stå snorlige. Man skal først og fremmest være sikker på, at man har sig en god sokkel, da den kommer til at være fundamentet for hele køkkenet. Til selve processen hvor køkkenet skal sættes op, skal man være sikker på, at man har det helt rigtige værktøj til at gøre det med. Hvis man ikke har det, bør man enten købe eller låne sig til det – man skal ikke begynde at kaste sig ud i lappeløsninger og tro at man kan erstatte det med noget lignende.

Hovedlektien når man skal ordne montering af eget køkken er dog, at man ved, hvordan man helt præcist sætter et køkken op – og med det menes der ned til mindste detalje, skal der være styr på, hvordan man håndtere køkkenet, så skabene kommer til at stå snorlige og være i vater. Men når alt kommer til alt, handler det dog blot om, at man planlægger køkkenmonteringen og med det, sætter sig ind i hvordan man 100% sætter et køkken op og hvad det egentlig kræver.

Hvis forarbejdet er sløset og man egentlig ikke er helt sikker på, hvad man foretager sig, så kan det blive en dyr fornøjelse og så burde man måske fra starten egentlig bare have fået nogen professionelle til det. Men som sagt alle kan gøre det, hvis man har tålmodighed til at sætte sig ind i tingene.

Be the first to comment on "Riv selv det gamle køkken ned"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*