Sådan bliver du dygtig til at strikke

bomuldsgarn

Har du et inderligt ønske om at blive god til at strikke, så ved du højst sandsynligt godt, at du ikke bliver verdensmester på én dag. I denne artikel vil du blive introduceret for en række tips til, hvordan du kan mestre strikning på et højt niveau. Disse tips vil være effektive for langt de fleste kreative personer. Følger du vores tips, vil du hurtigt opleve, at dine kreative evner bliver styrket.

Meld dig ind i en strikkeklub

Vil du gerne blive god til strikning så hurtigt som muligt, så kan du starte med at melde dig ind i en strikkeklub. Klikker du dig ind på Google og skriver “strikkeklub + bynavn”, så vil du højst sandsynligt blive præsenteret for en eller flere strikkeklubber i dit nærområde. Det er en god idé at melde sig ind i en strikkeklub, da man kan møde ligesindede mennesker med samme hobby. I den anledning har du mulighed for at lære en masse brugbart af strikkeentusiaster, som har mange års erfaring inden for strikning.

Alle kan i princippet melde sig ind i en strikkeklub. Betaler du et beskedent månedligt / årligt abonnement, så kan du blive en del af en kreativ klub i nærheden af dig.

Læs guides og se videoer

Søger du inspiration på nettet, så vil du kunne finde utallige interessante guides og videoer. Du har selvfølgelig mulighed for at søge på mange forskellige fraser. Det kunne f.eks. være nogle af følgende:

  • Hvordan strikker jeg en hue?
  • Hvordan afslutter jeg en strikkekreation?
  • Hvilken garn skal jeg bruge til at strikke?

Disse guides og videoer ligger som regel til fri benyttelse for alle. Vil du finde de bedste videoer, kan du klikke dig forbi Youtube, hvor danske strikkeentusiaster er flittige med at dele lærerige videoer. Følger du videoerne trin-for-trin, vil du hurtigt kunne lære forskellige teknikker. Du kan se de forskellige videoer igen og igen, hvis du vil være sikker på at få det hele med. Vær dog opmærksom på, at der er noget indhold, der er mere egnet til begyndere end øvede – og omvendt.

Deltag i workshops

I de seneste år er der blevet etableret flere og flere workshops i hele landet. Det er ikke sikkert, at der er nogle workshops i dit område, men du kan selvfølgelig undersøge det. Det er ingen hemmelighed, at der er flest workshops i de store byer – bl.a. København, Aarhus og Aalborg. Er du villig til at køre nogle kilometer for at deltage i en spændende workshop, så bør du ikke holde dig tilbage. Deltager du i en workshop, vil du komme til at møde en masse dygtige mennesker, hvilket vil give dig et større netværk.

Køb en strikkebog

Lærer du mest ved at læse, så vil det være nærliggende at købe en strikkebog. Der er efterhånden blevet udgivet rigtigt mange strikkebøger på dansk, som du kan kaste dig ud i allerede nu. I den anledning kan du bl.a. kigge nærmere på de mange strikkebøger fra Sys Fredens. Sys Fredens er nemlig en anerkendt, dansk forfatter, der har specialiseret sig i at skrive strikkebøger og hæklebøger.

Nedenfor bliver du præsenteret for nogle af de mest populære titler inden for strikkebøger:

  • Babystrik på pinde 3 Hæfte 1 – Bog af Lene Holme Samsøe
  • Seje huer til små monstre – Bog af Nuriya Khegay
  • 100 blomster i hækling og strik – Bog af Lesley Stanfield
  • Sommerbaby – Bog af Sys Fredens

Investerer du i en eller flere af disse bøger, vil du næppe blive skuffet. Mange tusinde danskere har allerede fået stor glæde af diverse strikkebøger, og du kan selvfølgelig gøre det samme.

Kast dig ud i det – og øv dig

Du bliver aldrig god til at strikke, hvis du ikke prøver dig frem. Vil du udvikle dine kreative evner, så gælder det altså om, at du springer ud i det. Jo mere tid du bruger på at øve dig, desto bedre vil du blive. Strikker du blot 1/2 time hver dag, vil du hurtigt kunne mærke fremskridt. Det er vigtigt, at du holder det ved lige, så du ikke lige pludselig glemmer, hvordan du slår masker op eller lignende. Du kan i princippet strikke uanset tid og sted. Uanset om du befinder dig i sofaen, bussen, toget, parken eller et femte sted, så kan du strikke forskellige kreationer. Når du skal lære at strikke, er det vigtigt, at du bevarer din tålmodighed.

Be the first to comment on "Sådan bliver du dygtig til at strikke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*