Sådan scorede jeg min drømme praktikplads

praktikplads

Jeg husker tilbage da jeg selv gik i skole. Jeg havde i mange år set frem til at vi skulle i praktik. Endelig en mulighed for at komme ud og prøve noget andet end skolens kedelige hverdag, men også en chance for at afprøve, hvorvidt et erhverv ville være interessant nok, til at man skulle få en uddannelse der kunne lede en til et job i det erhverv.

Min skuffelse var dog stor, da tiden endelig kom. 

Vi fik udleveret en liste over nogle enkelte (30-50) virksomheder i “lokal området” og det var kun disse virksomheder vi kunne søge ind på…

Jeg havde ellers i lang tid tænkt at jeg ville i praktik hos en bedemand, da jeg altid har syntes det var et meget ærefuldt erhverv. Desværre for mig, stod der ikke nogle bedemænd på vores liste og vi SKULLE vælge en virksomhed fra listen.

Ser jeg tilbage kan jeg godt se, at det måske ikke er så hensigtsmæssigt at lade en folkeskole elev gå i praktik hos en bedemand – Både i forhold til at eleven skal være psykisk stærk for at kunne klare det, men også i forhold til at det er begrænset, hvilke opgaver hos en bedemand som en elev kan være med til at udføre.

Ikke desto mindre så gik jeg op til min lærerinde og sagde, at jeg ville altså i praktik hos en bedemand og, hvis jeg måtte få to dage, så skulle jeg nok have fået en praktikaftale.

Heldigvis fik jeg to dage til at finde en praktikplads på egen hånd. Jeg hoppede derfor på cyklen efter skolen og cyklede rundt til alle bedemænd i Holte. Nu er byen ikke større end, at vi kun har 4 bedemænd i byen, så det var ikke den store opgave. Første sted jeg gik ind, fik jeg et hurtigt svar om, at de altså ikke tog imod praktikanter…

Næste sted fik jeg samme svar, men tredje sted var jeg heldig. Her spurgte bedemanden mig i stedet, hvad jeg forestillede mig at jeg skulle lave med ham i den uge jeg ville i praktik – Ikke på nogen arrogant måde, men for at få afdækket mine ønsker.

Jeg sagde, at jeg godt kunne tænke mig at lære lidt om processen fra et dødsfald til en begravelse og jeg kunne godt tænke mig at være med til at arrangere begravelserne.

Han kunne heldigvis lide mig, så jeg fik en praktikplads, men jeg fik samtidig at vide at jeg ikke ville komme til at have noget at gøre med afdøde eller familierne der kom ind. Jeg kunne derimod være med til rengøre butikken, bestille og hente blomster med ham, bestille gravsten og, hvad der nu ellers alt hørte med til opgaverne. Når kunderne kom, sad jeg inde i baglokalet, hvor jeg ikke kunne høre eller se dem. Det kræver alligevel en professionalisme at drive en bedemandsforretning og der er et barn ikke det bedste ansigt ud ad til.

Pointen med mit indlæg er, at ønsker du at komme i praktik i en bestemt virksomhed, så tag teten i egen hånd og sørg for selv at få den kontrakt. Du bør på forhånd have gjort dig nogle tanker om, hvad du ønsker at opnå ved at komme i praktik i virksomheden. Jeg havde flere klassekammerater der troede de skulle opleve dit og dat, men i sidste ende så var det slet ikke sådan man gjorde i den virksomhed. Sørg for at få afstemt dine forventninger med en evt. virksomhed. Det er på ingen måde sjovt at ende en uge i en virksomhed, hvor man hader at være.

Held og lykke med din søgning. Det er nu du har chancen for at afprøve dit drømmejob, så gør nu dit for at få en kontrakt i hus med dem.

Be the first to comment on "Sådan scorede jeg min drømme praktikplads"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*