Sikkerhedsstandarderne for dit puslebord

sikkerhedsstandarderne-for-dit-puslebord

Et puslebord betragtes som et af de vigtigste møbler, du har brug for, når det kommer til at opretholde en god kropshygiejne for din baby. Et godt puslebord giver dig en sikker, robust og stabil overflade til at skifte ble på dit barn på. Fordi puslebordet er sådan et vigtigt møbel, findes der også et meget stort udvalg på markedet af forskellige pusleborde.

Selvom det er et vigtigt møbel til brug for baby, og det er et møbel, som mange stolte forældre har brug for, så foreligger der ikke klare, officielle sikkerhedsstandarder for bordene fra myndighedernes side. Dette gør det ikke just let lettere for folk, når de skal vælge et sikkert puslebord, som minimerer risikoen for, at baby kan komme til skade unde bleskiftning.

Når dette er sagt, så er det lige så vigtigt, at du ikke selv risikerer at komme til skade ved brug af dit puslebord. En måde du kan komme til skade på er ved at stå i en forkert stilling, hvis bordets højde ikke er korrekt indstillet. Derved kan du komme til at overanstrenge din ryg, så du får rygproblemer. – Og at undgå rygproblemer er lige præcis én af de vigtigste grunde til, at man bør investere i et puslebord til at begynde med! I denne artikel kigger vi derfor på nogle af de vigtigste retningslinjer for pusleborde.

sikkerhedsstandarderne-for-dit-puslebord-2Fire vigtige ting for puslebordets sikkerhed

1. Puslebordets højde

Højden på puslebordene er meget vigtigt. Den anbefalede højde for puslebordets bordplade er mellem 70-80cm. Denne højde er ideel for de fleste mennesker, så de ikke overanstrenge ryggen. Belastning mod ryggen kan opstå, når man løfter baby op og ned fra skiftebordet flere gange om dagen, uge ud og uge ind. Således er det vigtigt, at du køber et bord i den anbefalede højde, eller hvor højden kan indstilles, således at du undgår skader på ryggen.

2. Sikkerhedsremme kan være gode

Det kan være godt at spænde baby fast til puslebordet, nr der skal skiftes ble, så man minimerer risikoen for, at baby kan falde ned fra puslebordet. Nogle babier er ikke glade for at få skiftet ble og spræller og bevæger sig rundt. Her kan det være godt at have sikkerhedsremme, som man kan spænde om barnet. Når dette er sagt, så må man dog for alt iverden undgå, at blive lullet ind i en falsk følelse af sikkerhed – baby kan stadig vride sig fri fra remmene, hvis du er uopmærksom!

3. Overfladen skal være vandtæt og nem at rengøre

Hygiejnen er selvfølgelig også vigtig på puslebordet. Det kan derfor klart anbefales, at du vælger et bord med en måtte, som er fremstillet med et stærkt betræk, som er nemt at rengøre.

4. Dit puslebord skal være udstyret med rigelige opbevaringsmuligheder

Puslebordet bør komme med masser af skabs- og hyldeplads. Dette gør det nemlig nemt for dig som forælder at nå det nødvendige pusleudstyr, som du har brug for, når du skifter ble. Dette gør det en del nemmere at skifte ble, og du slipper for at skulle gå væk fra bordet for at hente en ren ble, mens baby ligger på bordet uden opsyn.

Endelig bør vægtgrænsen dit puslebord eller den gode puslekommode være tydeligt angivet. Det er vigtigt, at puslebordets vægtgrænse er tydeligt angivet på selve bordet eller på indpakningen. Dette er en parameter, som kan være vigtig at vide for nogle forbrugere. Det er samtidig vigtigt, at bordet er lavet af robust materiale, og da især hvis du er på udkig efter et bord, der skal kunne foldes sammen. Du bør derfor altid kontrollere bordets vægtbegrænsning. Denne grænse er omkring 15-20 kilo for pusleborde, som er lavet udelukkende af plastik. Hvor der ikke er nogen babier, der vejer så meget, er det vigtigt at man ikke læner sig tungt ind over bordet og støtter sig til det – især hvis der er tale om et af de mere spinkle plastikborde.

Husk ovenstående standarder, når du vælger det bedste pusletbord. Det er vigtigt, at du altid sætter barnet sikkerhed som første prioritet. At købe det rigtige bord vil gavne ikke bare din baby, men også dig selv. Med et godt puslebord begrænses belastningen mod din ryg, hvilket både gør dig og baby gladere. De tre vigtigste faktorer, som du bør fokusere på, når du vælger et puslebord, er derfor dets sikkerhed, holdbarhed og funktionalitet.

Be the first to comment on "Sikkerhedsstandarderne for dit puslebord"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*