Det smarte ved trådløse mikrofoner

Depositphotos_58521147_l-2015

Til store begivenheder med mange mennesker såsom f.eks. koncerter, teaterforestillinger og foredrag er det vigtigt at have frihed til at kunne bevæge sig rundt på scenen som man har lyst til. Der findes mange forskellige slags mikrofoner, som alle passer bedst i en bestemt situation. Når man skal vælge hvilken type mikrofon, man ønsker at benytte sig af, er det derfor vigtigt at man vælger den rigtige mikrofon til situationen. Det er smart at bruge trådløse mikrofoner, når man skal stå på en scene og f.eks. gerne vil have frihed til at bevæge sig rundt. Det er også smart, hvis man vil have frihed til at få spørgsmål fra publikum. Rent teknisk fungerer en mikrofon ved at absorbere lydbølger. Herefter bliver lydbølgerne konverteret til elektriske impulser. De elektriske impulser forstærkes i mikrofonen og udsendes via højtalere, så hele forsamlingen kan høre hvad der foregår.

Trådløse mikrofoner til mange formål

Depositphotos_58139115_l-2015

Hvis man skal bruge en mikrofon til en forestilling, kan det være en fordel at bruge trådløse mikrofoner. Det kan f.eks. være i forbindelse med koncerter, andre former for sceneshows, musicals og teaterforestillinger. Hvis man vælger en mikrofon med kabel, har kunstnerne på scenen ikke fri bevægelighed. De skal hele tiden tænke over om ledningen er lang nok. De skal desuden tænke over ikke at falde i ledningen. Især i teaterforestillinger og musicals er det en kæmpe fordel at have trådløse mikrofoner.

De optrædende skal kunne bevæge sig på scenen og så går det ikke at være begrænset af en ledning. Man skal dog være opmærksom på at trådløse mikrofoner kan have begrænset rækkevidde. Det betyder at de ikke er egnede til shows, hvor de optrædende bevæger sig på et stort område. Man skal desuden være opmærksom på at de trådløse mikrofoner har begrænset batteritid. Derfor anbefales det ikke at benytte trådløse mikrofoner ved meget lange forestillinger.

Der er en type af trådløse mikrofoner, som kaldes håndholdte telex mikrofoner. Denne type af trådløse mikrofoner anvendes typisk i forbindelse med organisatoriske arrangementer. Det kunne f.eks. være konferencer, i retssale og lignende. Denne form for trådløs mikrofon er speciel fordi batteritiden er meget lang. Lyden kan udsendes på flere kanaler og er derfor fordelagtigt ved arrangementer, der transmitteres til flere tv kanaler. Det er en meget sikker trådløs mikrofon. Ulempen er at de er dyre og det kan forekomme at de kan afbryde andre udsendelser eller forstyrre andre kommunikationsenheder.

Mikrofoner til Voice kommando

Der findes en speciel type af mikrofoner, som styres af talegenkendelse. Disse mikrofoner er et meget værdifuldt redskab for handicappede. Mikrofonerne bruges f.eks. til at styre kørestole ved hjælp at stemmestyring. Det kan være en god løsning for handicappede, som ellers ikke kan styre deres kørestol med hænderne. Det er en fordel at bruge et headset, da afstanden mellem mund og mikrofon er konstant. Dette er mest fordelagtigt for selve stemmestyringen. Det kan dog være besværligt med alle kablerne, da det kan begrænse brugerens bevægelighed. Et alternativ kan være at bruge USB-mikrofoner, men det kræver at kørestolen har en USB-port.

Andre former for mikrofoner

Vi bruger alle en meget essentiel form for mikrofon i vores hverdag – den mikrofon, der sidder i vores mobiltelefon, som gør det muligt at tale i telefon. Her er det en kæmpe fordel at bruge et trådløst headset hvis man kører bil. Det er ulovligt at tale i telefon mens man køre bil og derfor anvender mange mennesker de trådløse headset, så man alligevel har mulighed for at tale i telefon mens man kører bil. De trådløse headset er dog også nyttige i mange andre situationer, hvor man har brug for at have hænderne frie.

Be the first to comment on "Det smarte ved trådløse mikrofoner"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*