Tandlæge København råder forældre omkring baby tænder

stone-733484_1920

Hvor vigtigt er det at børste det lille barns tænder dagligt? Før i tiden mente man ikke, at det var meget nødvendigt for de små, da de jo ikke spiser sukker. Men man er blevet en del klogere siden da. Tandlæge København mener, at man skal børste hele munden allerede ved den første tands frembrud. Den behøver ikke være vokset helt ud før man begynder. Der kan stadig sætte sig belægning på tanden. Det er Tandlæge Københavns erfaring, at små børn på omkring 6 måneder som regel ikke indtager madvarer med stort kunstigt sukker indhold. Men der findes stadig frugtsukker, mælkesukker osv, der også er skadelige for de helt nye mælketænder. Og når man ammer sit barn, kan sukker også forekomme i modermælken. Desuden er tandbørstning en god, men også vigtig vane at få implementeret så tidligt så muligt, så det bliver en naturlig del af hele familiens hverdag.

Tandlæge København oplever forældre bliver usikre, når børn græder under tandbørstning og af afmagt vælger de helt at stoppe med at børste i en periode. Det skal man bestemt ikke gøre. Hvis i først starter, så fortsæt endelig, men gør det i små doser, hvis barnet er ked af situationen. De skal ikke græde i mens. Du kan prøve at synge og lege i mens og lade baby selv holde om tandbørsten, så det bliver et spændende fælles projekt. Køb en spændende tandbørste eller prøv en elektrisk tandbørste. Når barnet bliver større 2 – 3 års alderen og nægter at børste tænder og gør modstand (Bemærk det skal ikke være af frygt). Så må man gerne som forældre holde barnet, da tandbørstning er virkelig vigtigt og ikke at vedligeholde et barns tænder ville være vanrøgt. Men skæld aldrig ud og snak stille og roligt mens du gør det. Du skal altså være bestemt, men ikke sur. Det må ikke udvikle sig til en ubehagelig oplevelse. Men det er okay barnet oplever forældre tager styringen.

Tandlaege Koebenhavn

Tandlæge København

Tandlæge København anbefaler ikke brug af børne tandpasta til børn generelt. Der er ingen grund til at give dem smag for det søde allerede så tidligt i livet. Man risikerer at tilvænning til almindelig tandpasta bliver svær. Hvis man bare vælger en mild mint smag kan børn godt lide det. Men husk at bruge virkelig lidt, en mikroklat. Ikke engang en 4. del af tandbørste hovedet. Børn sluger det og det kan give dem mavepine, hvis man overdriver. Det er vigtigt at købe tandpasta med flour, da det beskytter tænderne efter tandbørstningen.

Barnet skal til tandlæge i løbet af dets første leveår. Hvornår det er afhænger af hvilken kommune du bor i, da det kan variere ret meget. Tandlægen vil snakke med forældre om tandbørstningen og se på tænderne, hvis altså barnet giver lov. Meget handler også at give barnet tryghed ved at ligge i en tandlæge stol. Ved det første møde hos tandlægen har både tandlægen og forældrenes ansvar for, at det bliver en positiv og god oplevelse for barnet. Man kan som forældre forberede barnet på konsultationen ved, at læse bøger om tandlæge besøg.

Der findes både Totte bøger og Laura bøger om tandlæge besøg. Så skal man også snakke positiv om det at skulle få undersøgt tænderne og ikke lokke med belønning på forhånd. Så tror barnet virkelig det er slemt. Man kan ligeledes kontakte sit barns tandlæge og spørge efter god råd. Man får tildelt en skole tandlæge, som ligger nær din bopæl, men der er også frit valg hos alle de private tandlæger. Så er du på udkig efter en ny tandlæge, så kan du hurtigt og nemt finde en på Tandlæge København, samt finde gode priser på behandlinger til dig selv i nær området.

Be the first to comment on "Tandlæge København råder forældre omkring baby tænder"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*